П'ять правил експлуатації вікон

27.03.2018

П'ять правил експлуатації вікон

1. Мити вікна за допомогою звичайних миючих засобів (слабкий мильний розчин та ін.). Застосування абразивів (порошкових і шліфуючих засобів), розчинників (бензинів і нітросполук) не допускається! 
2.Очищати і змащувати усі контури ущільнювача стулки. Цю процедуру потрібно виконувати перед настанням холодів, коли від вікон потрібна максимальна герметичність. Гуму треба чистити не лише зовні, але і її внутрішню частину (кишеня, вигин), відвернувши його. Також треба чистити раму по контуру в місці контакту з ущільнювачем. Після завершення цих процедур, потрібно змастити (протерти) ущільнювач силіконовим мастилом (ідеально підійде для автомобільних ущільнювачів).
3.Змащувати рухомі елементи фурнітури один раз, а краще двічі в рік. 
4.Відстежувати роботу віконної фурнітури, якщо вікно стало гірше працювати або до нього з'явилися претензії, потрібний виклик майстра і регулювання вікна.
5.Виконувати вентиляцію житла, оскільки це є важливим чинником забезпечення правильного клімату, при цьому основне завдання вентиляції - це зменшення вологості в приміщенні. Відносна вологість повітря усередині приміщення (має бути не більший 50-55%)
Вологість збільшується в результаті миття, варіння, прання і сушки білизни, під час ремонту квартири, а також при диханні і виділенні поту. У спальні одна людина за ніч виділяє біля одного літра води. Сім'я з трьох, чотирьох людей в добу виділяє від 10 до 15 літрів води. Рослини також є джерелом вологи, оскільки вода, якою їх поливають, з часом повністю потрапляє в повітря квартири.

Причинами утворення конденсату і льоду на поверхні склопакета усередині приміщення являються:

- ПВХ - профіль і склопакети зі зниженим опором теплопередачі; 
- знижена температура повітря приміщення (рекомендована від 20° С);
- підвищена вологість в приміщенні (недостатня вентиляція (неправильно спроектована, забиті вентиляційні канали), відсутні додаткові вентилятори в квартирах верхніх поверхів будівель, квартира після ремонту, небажання власника відкривати вікна в прохолодну погоду та ін.);  
- знижена температура зовні приміщення;
- недостатня конвекція теплого повітря від батареї по внутрішньому склу склопакета (із-за широкої підвіконної дошки, неправильна установка обігрівача і так далі)

Користувач не повинен допускати надмірної вологості повітря, що веде до появи конденсату, а тим більше льоду на вікнах і плісняві на відкосах і стінах.
Велика кількість вологи повинна виводитися назовні шляхом провітрювання. У разі приготування їжі, це має таке ж значення, як при пранні, сушці білизни або прийнятті ванни.
Провітрювання протягом впродовж декількох хвилин, приводить повітря в нормальний стан.
Не вивітрена найближчим часом волога, поглинається будівельними конструкціями, здатними абсорбувати її, наприклад, стінами. Поглинену стінами вологу, можна видалити тільки в результаті багатократного провітрювання.
Приміщення повинні провітрюватися залежно від їх призначення. У таких приміщеннях, як ванна кімната або кухня, може за короткий час утворитися велика кількість вологи, наприклад, після приготуванні їжі або прийняття душу. Такі "вологі хмари" мають бути негайно вивітрені.

Вентиляцію приміщення необхідно виконувати таким чином:

- вранці, піднявшись з ліжка, відразу ж необхідно провітрити спальню, широко відкривши вікно;
- після або під час приготування їжі, кухня має бути провітрена, ванна кімната, після прийняття душу або ванни, також має бути провітрена:
- оселі з поганою вентиляцією, в яких люди знаходяться щодня, повинні провітрюватися кілька разів в день (мінімум 2-3 рази) з навстіж відкритими вікнами і внутрішніми дверима (так званим "протягом"), впродовж 5-10 хвилин. Від 50% до 80% об'єму повітря приміщення, повинні заміняться кожну годину;
- для постійного поповнення приміщення свіжим повітрям і провітрювання, також необхідно користуватися режимом мікровентиляція (зимове провітрювання).

Схожі статті

Виклик майстра


Викликати майстра можна за телефонами:
(098) 731 32 92 або (093) 590 35 17,
а також використовуючи форму
зворотнього зв'язку.